Malzemeler:
- 300 gr sosis
- 3-4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- Karabiber, pulbiber
- Sıvı yağ
- 1 paket hazır lavaş
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Ketçap
- Mayonez
Önce biberleri sıvı yağ eşliğinde tavada kavurmaya başlıyoruz. onlar kavruladursun sosislerimizi önce boylamasına ortadan ikiye bölüyoruz ardındanda ince ince doğruyoruz. tavaya sosislerimizide ekleyerek onları kavrulmaya bırakıyoruz. Bu sırada domateslerimizin kabuklarını soyup hazır hale getiriyoruz. Tavadakiler kızarmaya başladığında domateslerimizi küçük küçük doğrayıp tavaya ilave ediyoruz. Gerekli baharatımızıda ekleyip geçiyoruz diğer işimize. Aldığımız hazır lavaşımızı tavada ısıtıp üzerine kaşarımızı ekliyoruz. dikkat edin bu sırada sosislerimiz yanmasın. Ardından sosisli karışımımızı lavaşımıza döküyoruz. Sosisin sıcak olması önemli çünkü kaşarı eritecek şey onun sıcaklığı. Ketçap ve mayonez ile soslandırabilir keyfen turşuda ekleyebilirsiniz.
Evet arkadaşlar ilk tarifimiz izmir dürüm idi. Bu dürüm yapılış açısından çok kolay sunum açısından çeşitlendirilebilir bir aperatif. Bu tarifi uygulayıp fotoğrafını bize gönderin, bizde isminizle birlikte fotoğrafı paylaşalım. Afiyet olsun..
- Şef
Evet arkadaşlar ilk tarifimiz izmir dürüm idi. Bu dürüm yapılış açısından çok kolay sunum açısından çeşitlendirilebilir bir aperatif. Bu tarifi uygulayıp fotoğrafını bize gönderin, bizde isminizle birlikte fotoğrafı paylaşalım. Afiyet olsun..
- Şef

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder